ATTENTIE!! Lees onze preventieve COVID-19 maatregelen!!!

Home » Overige cursussen » Cursus Bestelbus

Rijles in een Bestelbus?

Vanaf

1 mei

 

Rijles in een bestelbus

Veilig rijden in een bestelbus: is lastiger dan je denkt!

Veel mensen halen hun B rijbewijs om in een bestelbus van bijvoorbeeld hun werkgever te gaan rijden.
Bestaan er rijscholen die een bestelbus lesauto hiervoor hebben?
Bijvoorbeeld voor een paar lessen voor iemand die al een B-rijbewijs heeft en voor de eerste keer in een bestelbus gaat rijden.
Daar staat dan wel geen erkend diploma tegenover, maar de kans op brokken is wel veel kleiner.

De bestuurder van een bestelbus is vaker betrokken bij een ongeval dan overige bestuurders. Wij willen proberen om bestuurders van bestelbussen te overtuigen van de gevaren die ze lopen.

 RIJLES+ Rijopleiding biedt die mogelijkheid nu.

Wij bieden rijlessen aan in een bestelbus.*

Neem contact met ons op voor de voorwaarden. Ook lessen op locatie mogelijk!

* Voorwaarde: Je moet in het bezit zijn van rijbewijs B!

LEER NU AUTORIJDEN IN EEN BESTELBUS!

 

Waarom deze cursus?

  •   Huur jij wel eens een bestelbus?
  •   Ga jij binnenkort in een bestelbus van de zaak rijden?
  •   Kan jij wel een opfriscursus gebruiken?

Voor wie is deze cursus geschikt?

  •  Voor iedereen met een geldig B rijbewijs*.
  •  Voor iedereen die nog nooit in een bestelbus heeft gereden.
  •  Wanneer je voor het eerst gaat werken bij je baas en van je baas een bestelbus van de zaak krijgt.

Kortom voor iedereen die geïnteresseerd is om een keer in een bestelbus te rijden. 

* Zonder geldig B Rijbewijs geen rijlessen mogelijk!

Vragen? Neem CONTACT met ons op via onderstaand formulier:


TIPS

Een bestelbus is erg handig voor het vervoeren van grote artikelen en pakketten, maar ook voor bijvoorbeeld verhuizen. Als je geen uitgebreide ervaring hebt met het rijden van een bestelbus, dan kan het lastig zijn om het rijgevoel onder de knie te krijgen zoals je dat bij een auto wel hebt. Zeker mensen die een bestelbus huren, moeten vaak wennen aan de grotere draaicirkel en een ander rijcomfort. Er zijn echter een aantal tips om je op weg te helpen met het veilig besturen van zo’n bestelbus. Lees snel verder!

CONTROLEER DE BESTELBUS VOORDAT JE ONDERWEG GAAT

De eerste tip die we je geven lijkt vanzelfsprekend: check je bestelbus altijd voor je vertrekt. Het drietal technische checks wordt echter nog vaak vergeten. Het gaat er in eerste instantie om dat je altijd je oliepeil, je bandenprofiel (minimaal 1,6 mm) en de juiste bandenspanning. We adviseren echter je banden bij een bandenprofiel van 1,6 mm al te vervangen. Verder speelt vermoeidheid ook nog een rol bij een veilige rit. Vermoeidheid is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen, dus zorg ervoor dat je goed uitgerust bent voordat je aan een lange reis begint.

HOUD DE AFMETINGEN VAN JE BESTELBUS IN DE GATEN

Als je niet vaak in een bestelbus rijdt, dan ben je eraan gewend dat je overal gewoon kunt rijden. Een bestelbus is echter groter en hoger dan je reguliere personenauto. Houd daarom goed de afmetingen van je bestelbus in de gaten. Meestal wordt bij bruggen en tunnels bijvoorbeeld al aangegeven wat de maximale doorrijhoogte is. Geeft het afmetingenbord aan dat de maximale doorrijhoogte hoger is dan je bestelbus, dan weet je dus dat je een alternatieve route moet zoeken.

BESTELBUSSEN HEBBEN EEN GROTERE DRAAICIRKEL

Grote voertuigen hebben ook extra ruimte nodig om te parkeren en te draaien, dus let op bij het insturen bij krappe bochten. Hoge bestelwagens kunnen gemakkelijker kantelen door hun hoogte en hoger zwaartepunt, dus houdt de lading gelijkmatig verdeeld en uitgebalanceerd binnen of bovenop uw bestelwagen.

HOUD AFSTAND BIJ HET BESTUREN VAN EEN BESTELBUS

Een bestelbus doet er langer over om tot stilstand te komen dan personenauto’s. Dit komt omdat een bestelbus zwaarder is en dus minder snel afremt. Houd daarom de afstand tussen je voorligger goed in de gaten, zodat je goed kunt anticiperen op aankomend gevaar.